About

KunST+vzw

      KUNST+ vzw is een atelier voor “anders” validen, voor volwassenen met een mentale beperking.

KUNST+ vzw heeft als doel zijn participanten te ondersteunen in het vergroten van hun eigenwaarde door het accent te leggen

op hun “kunst”  in plaats van op hun “anders” zijn.

KUNST+ vzw wil niet pretenderen uniek te zijn maar wil wel afstappen van de klassieke ateliers. Zij zal niet zuiver academisch te werk gaan maar zal haar participanten door ervaringsgerichte kunstleraars  helpen hun talent te ontwikkelen. Er wordt gewerkt, gecreëerd  in een landschap van openheid en autonomie waar ieder individu gerespecteerd wordt voor wie hij is en zich verder kan ontplooien in zijn eigenheid. “Anders”validen hebben de gave om ongeremd creatief te zijn. Een groene hemel, een gestreepte kangoeroe, waarom ook niet. Dit maakt hun werk verassend en uitzonderlijk. Het overstijgt enerzijds de realiteit, anderzijds is ze juist zo realistisch dat het je niet onberoerd kan laten. Het opent een wereld vol intuïtieve verbeelding, met een andere manier van vertaling van beelden, van creativiteit. Als je werkt met “anders”validen kan je niet anders dan beroerd te worden door  hun openheid, hun frisse, open kijk op de wereld, zonder franjes, leugens en hypocrisie.

Doordat het atelier deel uitmaakt van het straatbeelden en niet verscholen ligt ergens in een achterbouw zijn  we zichtbaar  voor de voorbijgangers. Het atelier  nodigt als het ware de voorbijgangers uit om binnen te komen om met de kunstenaars de ervaringen te delen die zij opdoen door hun creativiteit de vrije hand te geven. Tentoonstellingen zullen georganiseerd worden waar de kunstenaars de mogelijkheid hebben hun werk tentoon te stellen.

KunST+ bestaat sinds januari 2011 en heeft ondertussen al een hele weg afgelegd. 25 participanten en 9 vrijwilligers komen wekelijks naar het atelier.

Ondertussen zijn we welbekend bij zowel de stad Antwerpen als bij vele voorzieningen en hebben we deelgenomen aan verschillende projecten in en rond Antwerpen.

 

 

 

2 Reacties naar “About”

 1. DE MEUTER VIVIANE december 16, 2012 bij 7:06 pm #

  Beste ,
  ik ben zeer aangesproken om jullie manier van werken . graag zou ik een kijkje willen nemen ( misschien beter na de feestdagen ) om te kijken ik geen handje kan komen toesteken

  mijn cv

  verpleegkundige van opleiding maar met een hele lijst van verschillende terreinen, was docent in verpleegsterschool en na 17 jaar , nadien eigen praktijk opgesteld voor zelfstandige thuiszorg. MIJN HOPPY is vnl dan naar artistieke gegaan , van acryl schilderen naar intuitef schilderen met stof …….vermits ik vanaf 1 jan volledig het statuut gepensioneerde vandaar mijn interesse naar jullie project ! Hopelijk kan ik met jullie even een afspraak maken voor een gesprek en uitwisseling van gedachten .
  met vreindelijk groeten

  Viviane De Meuter
  Spoorwegstraat 68
  9220 Hamme
  v.demeuter@hotmail.com
  0032475405204

 2. jenny celis-gunst november 8, 2013 bij 9:05 am #

  Ik heb net met zeer veel aandacht naar libelle tv zitten kijken waar er een programma over dit project was. Aangezien ik zelf een opleiding heb gehad in de gehandicaptenzorg en mijn hart bij deze mensen is, vond ik het schitterend om te zien dat er met zoveel toewijding en enthousiasme gewerkt wordt rond creatieve expressie en dan met name het schilderen.
  Mijn wens en hoop is dat dit initiatief verder ontwikkeld kan worden naar misschien wel nog andere kunstvormen en dat er veel anders validen mogen genieten van het samenwerken om tot iets moois te komen.
  Veel succes maar bovenal geniet van iedereen die op de één of andere manier bij jullie werking betrokken is want het is in één woord schitterend wat jullie doen!!
  Het zal niet alleen een verrijking zijn voor de deelnemers maar zeker ook voor alle begeleiders ( misschien zelfs nog wel meer voor hen;) )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: